Vacuum & Filtration | Site-ul oficial Nilfisk

Rolul aspirării cu vacuum în controlul răspandirii infecțiilor

Vă rugăm să completați formularul, și vom reveni la dvs cât mai curând posibil.

Spinner

Pandemia COVID-19 a subliniat importanța practicilor de curățenie și igienă. Fiecare suprafață pe care o atingem - mânerele ușilor, întrerupătoarele, balustradele, rafturile și așa mai departe - are potențialul de a fi contaminată cu agenți patogeni care pot îmbolnăvi oamenii.

În plus, față de aceste suprafețe cu atingere ridicată, suprafețele adiacente, cum ar fi pardoselile, pot facilita transmiterea bolilor dacă particulele de virus sunt ridicate în aer. Conform unui curs ținut de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, există dovezi că particulele de virus SARS-CoV-2 se pot deplasa prin aer și se pot depune pe alte suprafețe.

De aceea, curățarea pardoselilor este atât de importantă. Primul pas esențial pentru îngrijirea și dezinfectarea pardoselilor este aspirarea acestora, indiferent dacă lucrezi cu pardoseli moi ( covoare sau mochete) sau pardoseli dure. În spațiile cu pardoseli dure, cel mai rapid, eficient și sigur mod de curățat după aspirare este utilizare unui echipament de spalat aspirat.

Acest articol trece în revistă rolul procesului de aspirare în prevenirea răspandirii virusului, caracteristicile unui aspirator și cele mai bune practici pentru a aspira în siguranță și eficient spațiile în care pot fi prezenți agenți patogeni.

Procesul de aspirare: Este primul pas necesar în curățarea pardoselii

Eliminarea virusului care provoacă COVID-19 necesită o dezinfectare completă a suprafeței in cauză, folosind un produs chimic aprobat si recomandat intr-un interval de timp (vizitați site-urile Agenției Europene pentru Produse Chimice și Agenția pentru Protecția Mediului din SUA pentru listele de substanțe chimice aprobate). Dar pentru ca procesul de dezinfecție să funcționeze in parametrii, suprafața trebuie să fie curată.

Aici intervine partea de curățire a suprafeței prin aspirare. Aspirarea îndepărtează murdăria și resturile libere de pe podea, astfel încât dezinfectarea chimică va fi eficientă.

Cum putem aspira și reține virusul care provoacă COVID-19?

Particulele de virus sunt foarte mici. Diametru particulei de virus aferent SARS-CoV-2 măsoară aproximativ 50-200 nanometri (nm). Acest lucru este mai mic decât ceea ce chiar și cele mai eficiente elemente de filtrare pot reține în mod sigur:

 • Filtrele tip HEPA (High-Efficiency Particulate Air) rețin 99,97% din toate particulele, până la 0,3 microni, inclusiv 300 nm.
 • Filtrele tip ULPA (Ultra Low Penetration Air) rețin 99,999% din toate particulele, până la 0,12 microni incluzând sau 120 nm.

Cu toate acestea, aspirarea cu vaccum poate juca un rol semnificativ în reducerea cantității de virus prezent pe suprafete prin captarea și reținerea particulelor de praf, a resturilor și ale altor particule de care virusul se poate agăța. După cum afirmă Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA: „Cu cât sunt mai puține șanse [ca] virusul să rămană în aer, cu atât mai puține șanse va fie respirat!”

 

Aspirarea nu va elimina virusul de tip SARS-CoV-2 complet, dar va face mult mai dificil pentru particulele de virus să ramană în aer de unde poate fi respirat sau transportat pe suprafețe unde șansele de contaminare sunt ridicate.

Ce poți găsi într-un aspirator

Îndepărtarea eficientă a murdăriei de pe pardoseli pentru a putea avea loc dezinfectarea, necesită un aspirator din gama industrială sau comercial. Alăturat veți găsi mai multe caracteristici importante in alegerea aspiratorului:

 1. Îndepărtarea rapidă a murdăriei. Eficiența eliminării murdăriei este cea mai importantă caracteristică a performanței unui aspirator.

 2. Filtru de tip HEPA sau ULPA. Tipul de filtru cu care este dotat aspiratorul depinde de mediul in care este utilizat. În instalațiile industriale, filtrarea ULPA este adesea specificată, în timp ce filtrarea HEPA este de obicei suficientă pentru spațiile instituționale și/ sau comerciale. Pentru a fi considerat filtru HEPA certificat, acesta trebuie testat și verificat individual. Filtrele HEPA care au trecut prin acest proces sunt cunoscute ca fitre HEPA reale. Există, de asemenea, multe filtre pe piață etichetate tip HEPA sau similar HEPA - multe din aceste filtre nu au fost testate sau verificate individual, astfel încât eficiența lor nu poate fi garantată. Ca atare, vă recomandăm să căutați etichetele de pe filtre de exemplu „H13”, „H14” sau „U15”.

 3. Sac de praf protejat . Aspiratoarele pot fi echipate in varianta cu sac si fara sac. Un aspirator dotat cu o pungă de colectare a prafului va ajuta la asigurarea păstrării particulelor colectate. Folosind un aspirator fără sac, există un risc mai mare ca particulele să fie re-eliberate în aer în timpul golirii acestuia.

 4. Curățarea eficientă a marginilor suprafețelor. Curățarea muchiilor este importantă pentru o curățire completă a suprafețelor. Aspiratoarele ineficiente și accesoriile improprii ale acestora nu numai că vor îngreuna dezinfectantul să își facă treaba, dar vor lăsa și o margine cenușie, prăfuită de-a lungul pereților.

 5. Designul potrivit pentru munca ta. Aspiratoarele au o mulțime de forme și dimensiuni - de ex. verticale, tip rucsac, tip recipient, etc. Fiecare este conceput pentru o sarcină specifică, așa că asigurați-vă că selectați echipamentul potrivit aplicației dvs.

 6. Evaluarea corespunzătoare a clasei de praf. Aspiratoare speciale de siguranță (extractoare de praf) pentru industria construcțiilor și construcțiilor și industriale pentru manipularea prafurilor periculoase sunt împărțite în trei clase de utilizare: clasa L pentru praful cu risc moderat, clasa M pentru praful cu risc mediu și clasa H pentru praful cu risc ridicat risc de praf. Dacă mediul dvs. conține praf periculos, asigurați-vă că alegeți un vid nominal pentru clasa de praf corespunzătoare.

SFATURI ȘI RECOMANDĂRI

Cele mai bune practici pentru controlul infecțiilor folosind aspirarea prafului

Vacuum

Recomandare - Aspiratoare comerciale


Aspiratoarele comerciale de înaltă calitate, cu filtrare HEPA și opțiuni de izolare secundară, cum ar fi pungile de praf de înaltă eficiență, sunt un instrument important pentru contractanți și operatori de talie mică care pot lucra într-un mediu în care există motive de îngrijorare. La fel ca în scenariile referitoare la spațiile instituționale sau industriale, utilizarea echipamentul individual de protectie și a ghidurilor locale sunt necesare pentru a îmbunătăți nivelul de siguranță pentru utilizatori.

Recomandare - Aspiratoare industriale gama medie


Aspiratoarele industriale din gama medie sunt echipate cu filtre HEPA și, uneori, cu filtre ULPA. Respectând toate precauțiile recomandate pentru manipularea prafului periculos pentru sănătate, inclusiv, dar fără a se limita la echipamentul individual de protectie precum și la respectarea instrucțiunilor de utilizare ale producătorului, aceste filtre sunt esențiale atunci când curățați, înainte de dezinfectare o anumită suprafață.

107413590 ATTIX 30 01 PC 107413591 Shadow 960X960px

ATTIX 30

Aspirator industrial compact tip umed și uscat, cu o putere de aspirație superioară

 • Dimensiuni mici și design ergonomic pentru mobilitate și o manevrabilitate ușoară
 • Filtru de panza tip PET lavabil are o eficiență de filtrare de minimum 99,9%
 • Disponibil si cu sistemul XtremeClean de curățare automată a filtrelor

Mai multe detalii

ATTIX 33 2L IC Shadow 960X960px

ATTIX 33

Aspirator puternic și sigur pentru colectarea de praf periculos

 • Filtru de clasa M / H pentru colectarea prafurilor cu risc mediu sau mare
 • Opțiune de filtrare dublă care include un filtru PTFE lavabil, avand durata de utilizare indelungată și certificare HEPA
 • Sistem de curățare automată a filtrelor InfiniClean

Mai multe detalii

Recomandare - Aspiratoare industriale


Aspiratoarele industriale sunt disponibile cu filtre HEPA și, în unele cazuri, cu filtre ULPA pentru a preveni descărcarea de praf extrem de fin. Atunci când sunt echipate cu pungi de praf sau cu altă accesorii de izolare secundară, aceste filtre vor reduce foarte mult - dar nu vor elimina pe deplin - riscul expunerii la resturile colectate. În orice caz, standardul de utilizare ar trebui să fie echipamentul de protecție personală și respectarea strictă a ghidurilor locale.

COVID-19

Sprijinim persoanele care păstrează lumea curată și în siguranță.

Puteți sa observați cum ajutăm profesioniștii din domeniul curățeniei să poate să ofere un standard de curățenie mai ridicat și mai sigur în întreaga lume.

COVID19